Inspiration till ett tjejrum!

Att inreda och fixa ditt barns rum är en mycket viktig uppgift. Självklart vill du att ditt barn ska känna sig hemma och vilja spendera sin tid i sitt älskade rum. Alla barn har olika stilar och önskar sitt rum på olika sätt.  

Det bästa sättet att komma fram till vad som passar är att prata med ditt barn så du kan få höra hens önskemål och därefter göra dina beslut. Inredningen kan även variera beroende på om det är ett tjej-eller pojkrum ni ska inreda.  

Här kommer flera tips och lite inspiration till hur du kan måla eller inreda ett tjejrum! 

Använd en neutral färg på väggarna 

Att använda en neutral färg på väggarna gör att rummet blir mycket fräscht och ser större ut. Att måla väggarna är definitivt det du ska börja tänka på och det som avgör vilka andra färger som sedan passar bra in i rummet. Det är även ett lättare alternativ än att tapetsera eller välja en stark färg då barn ofta ändrar sig i sin inredning. Ett tips är att kolla in de senaste inredningstrenderna för olika färgskalor och inspiration.

Smickrande tavlor

De neutrala väggarna kan självklart behöva lite liv och då är tavlor ett perfekt exempel för att få lite liv i rummet. Du kan tillsammans med din dotter köpa ett gäng tavlor med fina ramar med motiv utefter de intressen hon har. För att göra det mer personligt så kan man även använda sig utav sina egna bilder, någon fin bild på familjen eller minnen med kompisar. Det går att mixa och trixa fram och tillbaka på många olika sätt.  

Fin belysning

Liva upp rummet med en del mysiga lampor. En fin takkrona eller en fluffig lampa kommer förmodligen att vara uppskattat av din dotter. Ett annat tips är att placera ljusslingor runt om i rummet, det ger en extremt mysig och behaglig känsla. Något som är väldigt populärt bland ungdomar idag är LED-lights som kan lysa i många olika färger och styras med hjälp av en fjärrkontroll.  

Kuddar och filtar 

När det kommer till sängen så är ett alternativ att klä den i din dotters favoritfärger. Vare sig det är rosa, blå eller grön kan du köpa överkast, kuddar eller varför inte en filt i dessa färger. Oavsett vilken färg hon än föredrar så kommer det inte skära sig med tanke på den neutrala väggfärgen som gör det möjligt för dig att använda dig av vilken färg du vill.  

Sminkbord/Plugghörna 

Många unga tjejer drömmer om att ha ett fint sminkbord med en stor spegel som har runda lampor runt om. Andra drömmer om en behaglig och mysig plugghörna som blir en kontorsplats. Att inreda rummet med ett bord och en fin stol samt en spegel och andra tillbehör är ett utmärkt val till din dotters rum. En säker plats där hon kan experimentera med olika ögonskuggor eller få sitt skolarbete gjort.  

Sängkappor och sänghimmel 

Med hjälp utav en sängkappa och en sänghimmel kan du skapa det klassiska, fina prinsessrummet åt din dotter. Det passar för alla åldrar, inte bara de minsta och det ger en väldigt fin och mysig touch. Oavsett om det handlar om en rosa fluff dröm eller en mörk borg så finns det garanterat något som passar ditt barns stil, men du borde tänka på att det bör passa den övriga inredningen i rummet. 

Lämna en kommentar