Inredningstrender för 2022

Trender kommer och trender går. Det kan därför vara ganska tidskrävande att hänga med i svängarna och hålla hemmet modernt och enligt rådande trender. Men det finns några knep att använda sig av och för att göra det enklare att inreda hemmet med lite extra omtanke så är det även bra om man försöker blicka framåt.

Genom att vara före i trenderna kan du själv känna dig som en trendskapare i din umgängeskrets och dessutom planera dina inköp bättre. Så hur ser då inredningstrender för 2022 ut?

Nyanser och kulörer

Det är framförallt utbudet av färger och detaljer som skiljer sig allra mest från olika säsonger på året. Under hösten 2021 så var det till exempel trendigt att inreda i en mörkare toner och möbler av ett lite djupare träslag. Men detta är också en ganska typisk trend för just årets kallare månader. När solen väl kommer fram så kommer de nyanser och kulörer som syns i inredningsbutiker att gå i mer ljusa och varma toner.

Under år 2022 så är det framförallt några särskilda trender som vi tycker att du redan nu kan börja introducera i ditt hem, för att ge lite ljus år dessa kalla och mörka dagar.

Naturnära nyanser och gröna detaljer

När man kikar på inredning, möbler och tapeter som lanseras under 2022 så är det framförallt två saker som man direkt ser. Detta är valet av färger och hur de kombineras. Som bas kommer naturnära nyanser ibland annat ljusbrunt att vara en bra grund. Till detta kan du sedan kombinera gröna detaljer, soffkuddar, mycket växter som skapar ett härligt lugn och trygghet i hemmet.

Även tapeter som kommer har en bra blandning av dessa jordnära och neutrala färger, vilket är en fördel då det är just så många uppskattar att inreda sitt hem. Praktiskt, enkelt och dova nyanser som är enklare att kombinera och justera efter säsong.

Vig in våren med pasteller

När det börjar närma sig våren så kommer du att kunna se allt mer pastelliga nyanser som babyrosa, ljusblå och milda gula färger. Detsamma gäller även när det kommer till vårens klädmode.

Men att börja måla väggarna i en ljusare färg är dock ingenting som du behöver göra, utan här kan du istället väva in denna trend i inredningsdetaljerna. Ett par härliga ljuslyktor, krukor i flera olika pastellnyanser och såklart också några fina ramar och lampor.

Blåa nyanser

Även olika nyanser av blått kommer att vara väldigt populärt och ett dominant intryck i inredningsbutiker. Både när det kommer till tapeter, detaljer, möbler och annan form av inredning som kommer blått att vara nästa års stora trend när det kommer till färger.

Men däremot är det inte alla nyanser av blått som kommer att vara trendigt. Här är det framförallt dova blåa nyanser som går åt det mer gråa hållet som du bör inhandla. Detta för att skapa lugn och harmoni i rummet och är passar därför lika bra i sovrummet som vardagsrummet.

Vad ska man tänka på när man inreder efter trender?

Att hålla koll på och följa trender är såklart roligt och ett spännande tidsfördriv för många. Men här gäller det också att du är lite smart med dina inköp för att du ska kunna göra ett bra val. Du behöver inte heller köpa allting nytt. Trender kommer och går, så du har säkerligen i alla fall någonting i gömmorna som du kan plocka fram. I annat fall kan du kika på loppis eller fynda online.

Det är också viktigt att du skapar ett hem som du trivs i, samt att det är praktiskt att använda. Så gör ett personligt val och kanske välj ut en eller två trender som du kan fokusera på nästa år!

Lämna en kommentar