Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Köpa handtag till köket – Vilket handtag passar ditt kök?

Köpa handtag till köket – Ett genomtänkt och smart inrett kök kan göra skillnad på ditt hems helhetsintryck. Det finns många små detaljer som kan förändra hela atmosfären och känslan i rummet. Handtag och knoppar till dina köksluckor är en sådan detalj.  

Men ett stort utbud av handtag till köket kan göra det svårt att veta vad för slags modeller som passar just ditt kök. I denna artikel ger vi dig goda tips att tänka på vid köp av handtag till köket! 

Lätthanterliga handtag 

När du lagar mat eller bakar i köket är det en fördel om det är enkelt för dig att komma åt både ingredienser och redskap. Det är därför bra att välja ett par lätthanterliga handtag som samtidigt är enkla att greppa tag om.  

Du bör även ha storlek och form i åtanke, samt att placera dem på den plats på luckan som handen söker till automatiskt. Det finns otroligt många olika former på handtag, allt ifrån smala handtag till båghandtag utefter smak och stil. 

Handtag som passar in i köket 

De flesta luckor och skåp är utrustade med praktiska handtag och det är därför bra om de matchar med den resterande inredningen i ditt kök. Det finns väldigt många olika stilar att välja bland, kanske föredrar du klassiska stilen eller en mer modern look? Oavsett stil så är det viktigt att du tänker över vad för material du föredrar och vilken form som kommer passa bäst in i ditt kök.   

Storlek och vikt 

När du ska köpa handtag är det viktigt att välja ett par som passar vikten och storleken på dina skåp. Ett starkt och lite större handtag passar till tyngre och tjockare skåp. Detsamma gäller för små och lätta luckor, där passar det bättre med mindre knoppar eller lätta handtag.  

Olika typer av handtag 

Det finns väldigt många olika typer av kökshandtag i olika former och material. Tack vare detta stora utbud kan du leka mellan stilar och prova dig fram tills du hittar en stil som passar just dig och ditt kök. Här nedan tipsar vi om olika slags handtag som förhoppningsvis kan vara någonting för dig! 

Handtag till köket - Rimini knopp
Större bild

Knoppar 

Om du föredrar knoppar till dina köksluckor och letar efter ett par moderna och diskreta handtag kan Rimini knopp vara någonting för dig. Dessa knoppar finns tillgängliga i flera olika storlekar, former och även i fyra olika färger. De är mycket enkla att skruva fast och ger ett modernt och snyggt intryck. 

Handtag till köket - Knopp blank nickel
Större bild

Om du istället är ute efter ett mer klassiskt par kan Knopp blank nickel vara ett bra alternativ. Knoppen kommer i en mycket diskret silvrig färg som ger en stilren känsla på dina luckor där knoppen på handtaget är runt och foten är platt. Tänk dock på att dessa knoppar kommer behöva putsas av då och då för att hålla sin blanka finish.

Handtag till köket - Trento handtag
Större bild

Handtag 

Trento handtag är perfekt för dig som har letat efter ett par breda och smala handtag, men som ännu inte riktigt hittat rätt. De är mycket diskreta, men samtidigt tidslösa som gör att de passar de flesta hushåll.Handtaget är konstruerat i en så kallad T-form i en mycket simpel silvrig färg.  

Om ditt kök går i en mer antik stil så behöver du handtag som går i samma spår. Bergamo handtag har de klassiska färgerna silver och guld och dessa handtag kommer verkligen ta fram den rustika känslan i ditt hem. De blir även en fin inredningsdetalj och ett fint tillskott om du är ute efter ett par diskreta men ändå speciella handtag.

Men alla är inte ute efter annorlunda och trendiga handtag. Om du istället vill ha klassiska handtag i en praktisk design så kan Terni handtag vara rätt modell för dig.

Denna modell finns tillgänglig i sex olika färger, vilket ger dig möjligheten att hitta de perfekta för just ditt kök. Handtagen är lite böjda i formen som smalnar till uppe vid ryggen. En otroligt stilren design som passar de flesta hushåll! 

Lämna en kommentar