Användning av serveringsbrickor  – ett måste till hemmet!

Serveringsbrickor är ett väldigt smart tillbehör i ditt hem som förenklar både din servering och gör att din dukning ser mer välkomnande ut. Serveringsbrickor gör sig bra både till vardags och fest och passar perfekt till dukningen på bordet.  

Det finns ett stort antal modeller i olika former och färger. Om du är ute efter en serveringsbricka men inte riktigt vet vad du ska använda den till och hur, så läs vidare! 

Användning av serveringsbrickor 

Tidigare har serveringsbrickor endast använts för sin praktiska funktion, men idag är de minst lika populära för sitt utseende. Nedan kommer flera olika tips på hur du kan få användning av din serveringsbricka! 

Frukost på sängen 

Om någon i familjen fyller år eller om du bara vill överraska din käraste med frukost på sängen så passar en serveringsbricka perfekt. Tänk på att den bör vara stor nog för att få plats med alla frukosttillbehören du ska servera. 

Använd som ett ställ för dekoration 

En serveringsbricka kan även användas som en inredningsdetalj. Du kan med fördel ställa den på soffbordet eller på en byrå i hemmet. Där kan du exempelvis placera en liten växt, en vas eller ett par passande ljus. Det skapar en helhet och ger ifrån sig en väldigt stilren känsla. 

Serveringsbricka för servering 

Sedan kommer vi till det absolut mest självklara tipset, att använda brickan för det den skapades för. Den är perfekt att använda under en middagsbjudning, där du antingen kan ställa såser eller din sallad på, eller varför inte bära in några drinkar eller alkoholfria alternativ som exempelvis must med hjälp av serveringsbrickan?  

Du får även en praktisk användning av en serveringsbricka vid maträtter med flera tillbehör som exempelvis tacos och tapas, genom att ställa alla skålar och andra nödvändiga föremål på den.  

Ostbricka 

Om du vill göra en storslagen och lyxig ostbricka, så är en serveringsbricka det hjälpmedlet du behöver. Du kan placera ostar, salami, oliver och andra tillbehör på ett otroligt snyggt sätt som både ser mer inbjudande och gott ut! 

Olika typer av serveringsbrickor 

När det kommer till just serveringsbrickor så finns det otroligt många olika alternativ, med brickor i olika material och från olika tillverkare. Dina valmöjligheter är oändliga och om du är på jakt efter en serveringsbricka kommer du garanterat hitta en i din smak. Du kan välja bland hundratals olika typer av storlekar, former och stilar som exempelvis brickor som är gjorda av trä, marmor, plast eller sten. 

Vad ska man tänka på vid köp av en serveringsbricka? 

Ha ditt kök eller din övriga inredning i åtanke när du ska köpa en serveringsbricka. Detta, då de kommer att stå framme och bli en del av din övriga inredning. Du kan även köpa flera olika serveringsbrickor som passar olika tillfällen.  

En bricka kanske lämpar sig bättre till middagsbjudningen, medan en annan blir snyggare till ost-och vinkvällen. Ett bra tips är därför att investera i en del olika storlekar, former och färger! 

Vad kan man använda som serveringsbricka? 

Om du inte har tillgång till en serveringsbricka så finns det en del andra saker som minst går lika bra att använda istället.  

Någonting som passar perfekt att använda till en charkbricka är en finare skärbräda. För pasta och andra maträtter går det minst lika bra att servera maten i en fin gjutjärnspanna som piffar upp serveringen en aning.  

Ännu ett tips är att köpa en serveringsbricka i second hand butiker eller på loppmarknader. Det är framförallt miljövänligt, samtidigt som du sparar pengar! 

Lämna en kommentar