Snygga garderobshandtag – Detaljen som gör skillnaden!

Vid renovering av exempelvis ett sovrum är det vanligt att du även byter ut dina garderobsdörrar för att passa in i resten av din nya inredning i rummet. Detta kan handla om allt ifrån färgkombinationer till material av dörrar.  

Någonting som gör minst lika mycket för garderobsdörrens utseende är ett par snygga garderobshandtag. Oavsett om du är ute efter smyckande detaljer eller mer diskreta handtag finns det många idéer och material att välja mellan. Vi hjälper dig hitta snygga garderobshandtag till alla rum! 

Vad bör du tänka på vid köp av garderobshandtag?  

Garderobshandtag är en viktigt detalj för dina garderobsdörrar, inte endast för utseendets skull men även för att hålla för det slitage som de kommer att utsättas för dagligen. Här bör du därför ha handtagets material i åtanke. De bör även vara lätta att montera och kännas bra att ta i.  

När du gör ditt val av garderobshandtag kan du med fördel välja en färg eller en metall som sticker ut från din övriga inredning, men som samtidigt smälter in bra med den färg du har på garderobsdörren. Populära val av handtag brukar ofta gå i toner av silver, bronze, guld och svart.  

Om du är osäker på vilken kombination som går bäst ihop med den färg du har på dörrarna kan du hålla fram ett annat föremål i diverse färg framför dina dörrar för att avgöra vad som ser bäst ut tillsammans. Vi listar nedan några olika alternativ av snygga garderobshantag för att ge lite inspiration till ditt nästa byte! 

Snygga garderobshandtag - Garda möbelknopp
Större bild

Knopphandtag 

Knopphandtag är oerhört populära och blir en diskret detalj på din garderobsdörr, samtidigt som du ger dörren liv. Här finns det en hel del att välja mellan, med både större och mindre knoppar beroende på den stil du vill uppnå.

Garda möbelknopp är en elegant och stilren knopp tillverkad i zamak och finns tillgänglig i tre storlekar och i sex olika färger. Handtaget ger ett nätt resultat och passar de flesta garderobsdörrar.  

Båghandtag 

Snygga garderobshandtag - båghandtag med läderdetalj
Större bild

Om du är ute efter ett båghandtag, men vill undvika för mycket form och färger kan en enklare form av båghandtag med läderdetalj vara precis det din dörr behöver för att ge ett imponerande intryck. Detta handtag är gjort av rostfritt stål och finns i flera mått mellan 96-480 millimeter.  

Med den snygga läderdetaljen på handtaget blir det även lättare att få ett bra grepp om handtaget när du vill öppna din garderobsdörr.

Vad som gör detta handtag både hållbart och till ett kvalitetshandtag är läderdetaljen med fin söm. Lädret är Europatillverkat och finns tillgängligt i tre nyanser – brunt, svart och natur. 

Smala handtag 

Snygga garderobshandtag - Alta handtag
Större bild

För dig som föredrar en mindre detalj, där funktion kommer före utseende kan ett smalt handtag passa din dörr bäst.

Alta handtag är en smalare variant i legering av zamak och har en behandlad yta som gör att handtaget får ett utseende i rostfritt stål.  

Detta är ett stilrent val och passar därför den som söker ett mer klassiskt handtag som går bra ihop med de flesta färger och kombinationer som din garderobsdörr har. 

Infällningshandtag 

Snygga garderobshandtag - Detaljen som gör skillnaden! snygga garderobshandtag runt infallningshandtag
Större bild

Om du har garderober med skjutdörrar kan det vara en god idé att gå ifrån klassiska handtag till att istället välja ett infällningshandtag.

Detta ger ett mer modernt och minimalistiskt intryck där dina dörrar förblir tomma och smälter in bra i väggen utan en utstickande knopp eller båge.  

Ett runt infällningshandtag passar de flesta skjutdörrar och här kan du välja mellan polerad mässing eller krom. Diameter på handtaget är 50 millimeter vilket gör det till en liten, men snygg detalj på dörren. 

Lämna en kommentar