Renoveringsprogram på TV nu och då

Renoveringsprogram har ett fast grepp om oss. Att låta si inspireras till att finna lösningar, till hur vi enkelt renoverar i vårt egna hem samt tips och trix på hur vi skapar ett unikt hem är några anledningar till att vi gladeligen följer renoveringsprogram. På TV har vi så länge vi kan minnas fått följa ett flertal olika renoveringsprogram och intresset för denna typ av program har inte mattats av. Med allt från program som sysslar med större projekt och ombyggnationer till TV program som pysslar med mindre projekt finns det något som faller samtliga i smaken. Vi låter oss inspireras, att bli nyfikna, vi lär oss hur vi ska skapa och vi lär oss hur vi på ett säkert sätt utför en renovering. Vi fylls med en kreativitet.

Renoveringsprogram inspirerar oss

Renoveringsprogram fångar oss i ett rejält fast grepp och vi tycks inte riktigt kunna slita oss när programmet väl startat. Det är något visst med att se något som är i behov av att rustas upp bli till något helt otroligt som vi slutligen själv vill ha i vårt hem. Renoveringsprogram tillåter oss att finna en inspiration och låta tankarna skena iväg, och inte allra minst tillåts vi förstå att det är fullt möjligt för oss att kunna fixa och dona på egen hand. Att se andra vara kreativa inger oss ett lugn och vi får ta del av mycket goda tips och inspiration och en kunskap om hur vi kan renovera i vårt eget hem. Med allt från de större projekten till de mindre skapelserna av något nytt av det gamla gör att vi alla kan ta med oss något gott av dessa program. Att förvandla våra gamla möbler, att skapa inredning, till att helt renovera rum i vår bostad är alla projekt som vi får följa med på.

Program som fångat oss

Det finns ett par renoveringsprogram som fångat många tittare. I Bygglov som sändes på TV4 fick vi följa två snickare och en arkitekt som reste Sverige runt på jakt efter olika typer av bygg- och renoveringsprojekt. Vi fick följa med på hela resan under ombyggnationens gång för att slutligen ta del av slutresultatet och aldrig förr har vi velat komma igång med vår egen renovering av ett havererat hus. Arga snickaren är ytterligare ett program som fångat vårat intresse och får oss att sitta bänkade i soffan i rädsla för att missa något. Här följer vi en snickare med ett temperament som får oss alla att gå på nålar som kommer in för att styra upp och hjälpa till vid havererande byggprojekt av självutnämnda hemma fixare som i många fall inte ens är halvfärdiga. Genom hela projektet får vi följa hemma fixare vars verklighet kommer ikapp. Detta är några få, av många, renoveringsprogram där vi får följa med under större projekt från start till slut.

Inspiration till eget skapande

Sommar med Ernst och Äntligen Hemma är två renoveringsprogram där vi finner inspiration till ett eget skapande i vårat hem. Detta är två program där vi får följa med under både större projekt som mindre. Med allt från att total renovera och modernisar fallfärdiga hus som byggnader till att skapa inredning av material som de har kring sig. Som tittare ges du tips om hur du kan använda dig av något gammalt för att skapa något nytt. Vi låter oss inspireras och vi ges tips om hur vi enkelt, billigt och kreativt kan skapa oss ett hem utan större kostnader. Inspiration och återanvändning är ledord för dessa renoveringsprogram som helt fyller oss med kreativitet. Renoveringsprogram håller oss i ett fast grepp och vi tycks inte få nog.

Lämna en kommentar