Köpa spegel till badrummet – Få ditt badrum att kännas större!

Att välja rätt spegel till badrummet kan göra en stor skillnad när det kommer till uppfattningen av ditt badrum. Beroende på vilken spegel du investerar i så skapar den ett djup i rummet som gör att det uppfattas som större. Men vad för olka slags speglar kan du välja mellan och vad passar bäst till ditt badrum? Vi listar allt du behöver tänka på när du ska köpa spegel till badrummet!  

Spegelns betydelse för badrummet 

Spegelns betydelse för badrummet är större än många kan tro, då den blanka ytan både fångar och reflekterar ljuset som i sin tur skapar en illusion av mer yta. Om du exempelvis har ett litet badrum kommer rätt spegel kunna göra att rummet uppfattas som större än vad det är i verkligheten. Har du dessutom även ett fönster i badrummet kan rummet få ännu mer rymd och mer naturligt ljusinsläpp. 

För både små och större badrum är en stor spegel att rekommendera för en rymligare illusion samtidigt som större speglar aldrig blir omoderna. Det finns en hel del olika typer och former av speglar som du kan välja mellan. En del uppskattar en mer trendig modell, medan andra vill uppfylla sina praktiska behov. Oavsett vilket alternativ du väljer, gör ett val som smälter in med din övriga inredning i rummet.  

Form och storlek 

Både form och storlek på din spegel kan skräddarsys för att passa dina behov och dina badrumsmöbler. Här kan du välja mellan ett flertal olika former och storlekar, men vanligast är att du antingen köper en rund eller fyrkantig spegel.  

Har du ett badrum med fyrkantigt kakel kan det vara en fin kontrast med en rund spegel för att ändra formen i rummet. Runda speglar är även mer moderna och trendiga val idag för att ge ett harmoniskt och lugnt intryck i rummet. En fyrkanting spegel kan även den användas till rektangulärt eller fyrkantigt kakel för att framhäva de rena linjerna. Många med fyrkantigt handfat väljer även en fyrkantig spegel för ett mer komplett rum.  

Hur stor spegel du bör köpa beror till stor del på hur mycket plats du har i rummet och vad du vill framhäva. En större spegel som exempelvis går hela vägen ned till handfatet ger en illusion av ett större rum, men stänk från handfatet kommer göra att du behöver putsa spegeln oftare.  

Väggtäckande spegel 

En väggtäckande spegel passar bra till hem med flera i hushållet som vill kunna spegla sig samtidigt. Speglar i ett stort stycke kan även skapa en vacker vägg, då den ger ett minimalistiskt och exklusivt uttryck i badrummet. En fördel med en väggtäckande spegel är att den kan skräddarsys helt efter din yta och behov så att du kan få all den spegelyta du behöver.  

Rund spegel 

Den runda spegeln har på senare år blivit allt mer trendigt i badrum, då det ger en mer dekorativ funktion till rummet. Runda speglar passar utmärkt till mindre badrum som du vill ge intryck för att se större ut. Här bör du välja en större rund spegel för mer reflektion, då runda speglar i regel har en mindre yta än de fyrkantiga.

Spegel med belysning 

En trend som inte verkar avta inom den närmaste framtiden är att köpa speglar till badrummet med inbyggd belysning. Detta ger en häftig effekt till ditt rum, samtidigt som det ger en bra belysning. Beroende på spegelns storlek kan du välja spegel med antingen vertikala eller horisontella ljuspunkter.  

En viktig sak att ha i åtanke om du väljer en spegel med inbyggd belysning är att den behöver vara godkänd för våtrum. Detta då du kan vara säker på att spegeln tål vattenstänk utan att du riskerar att få stötar av den och gör att du kan placera spegeln nära handfat och badkar.  

Lämna en kommentar