Inspiration till hallen – ge dina gäster ett varmt mottagande

Inspiration till hallen – Det första du möts av när du kommer hem till någon är ofta halldelen av ett hus. Därför är det just extra viktigt att hallen är så välkomnande som möjligt och att den ger ett personligt och unikt intryck. Vare sig du vill göra din hall mer anpassad eller hålla det stilrent i naturliga färger, så finns det ett hav av möjligheter.

Här nedan kan du läsa om tips till inspiration till hallen så dina gäster får det varmaste välkomnandet!

1. Använd en rolig färg eller tapet på väggarna

Hallen är en perfekt plats att sätta upp en vågad tapet eller måla en fondvägg på, för att direkt kunna ge en känsla av ditt hem och din inredning. Vid val av färg på väggarna i hallen är det bra om du tänker på vilket intryck du vill att dina gäster ska få direkt när de kommer in. Var inte rädd för att våga testa en galen tapet med mycket mönster och färg!

2. Lägg en extra tanke på taklampan

Valet av lampa du ska ha i hallen har även det en stor betydelse. Spotlights ger ifrån sig ett väldigt fräscht och stilrent intryck, medan en gammaldags kristallkrona kan ge ifrån sig en mysigare och lyxigare känsla. Men oavsett design behöver du även ha i åtanke att den självklart ska vara funktionell, så se till att lampan inte hänger för långt ned från taket.

3. Välj en hallmatta med ett unikt motiv

Hallmattan är ofta det första du möts av när du kommer in till någons hem. Därför behöver den vara hållbar och klara av många smutsiga fotsteg. Förutom funktionalitet är designen otroligt viktig – vilket intryck vill du att dina gäster ska få när de kommer in?

Om du har en mer minimal och stilren design i hallen kan en idé vara att skära av med en riktig färgklick eller ett unikt motiv som ger både en personlig och varm touch.

4. Växter som bryter av

Att placera några blommor eller växter i hallen ger ett hemtrevligt intryck och kan vara den perfekta färgklicken att bryta av övrig inredning med.  Det är en väldigt fin dekoration som automatiskt ger en lugnande och välkomnande känsla.

5. Smart förvaring

En hall behöver inte bara vara snyggt dekorerad och ge ifrån sig ett välkomnande intryck, förvaring är även viktigt. Förvaring i form av en hatthylla med krokar eller ett skoställ är standard i många hem, men många hushåll skulle behöva mer förvaring än så.

En utökad förvaring som exempelvis en byrå är väldigt smart att placera i hallen där du kan förvara exempelvis accessoarer. Ovansidan av byrån kan sedan även fungera som ett avlastningsbord där du kan placera passande detaljer och föremål.

6. Inred med en spegel i hallen

Att placera en spegel i hallen är inte bara praktiskt och snyggt. Det ger även intrycket av ett större rum och kan även ge ifrån sig en lyxigare känsla, speciellt om du dekorerar resten av hallen med exempelvis doftljus, pampasgräs och någon läcker vas. Det finns många olika varianter av speglar, i många olika storlekar att välja mellan för hitta den perfekta spegeln som passar in i just din hall. Ett tips är att köpa flera små speglar och sätta upp dem bredvid varandra efter önskemål. Detta ger intrycket av en enda stor spegel och du kan själv bestämma hur stor eller liten den ska vara.

Lämna en kommentar