Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar*

Inred ditt hem med dofter!

Inred ditt hem med dofter – Ett väldoftande hem kan förändra hela känslan i hemmet. En doft ger oss möjligheten att skapa en viss känsla och uppskattas dessutom ofta av dina gäster.  

Du kan inreda ditt hem med dofter på många olika sätt. Det är dock viktigt att doften i hemmet inte tar över och sprider alltför mycket doft. Vi ger dig tipsen som får ditt hem att dofta ljuvligt! 

Olika dofter i olika rum 

Det första du slås av när du kommer hem till någon, är doften av deras hem. Om doften du känner gör ett intryck på dig och du någon gång känner doften igen, kommer du med stor sannolikhet förknippa det med just det hemmet.  

Om du väljer att ha olika dofter i olika rum eller en genomgående doft i alla dina rum är helt upp till dig. Många föredrar att badrummet har en fräsch doft som exempelvis nytvättade kläder och i sovrummet väljer man en mer lugnande doft som lavendel. 

Dofter för olika årstider 

När det är kallare och mörkare ute är det perfekt av använda sig av lite fylligare och kryddigare dofter. Vad passar exempelvis bättre under julen än ett ljus med doft av kanel och barr? När det börjar bli varmare under vår och sommar föredrar många att placera ut lättare dofter, med ljus som exempelvis doftar blommor eller nytvättat. 

Produkter du kan använda för att få ditt hem att dofta gott 

Du kan använda dig av många olika produkter för att inreda ditt hem med dofter, som dessutom blir fina inredningsdetaljer. Du har ett stort utbud att välja bland, här nedan ska vi kika lite närmre på olika alternativ! 

Doftljus 

Någonting av det vanligaste alternativen för att få ditt hem att dofta gott är genom olika slags doftljus. Dessa finns i en mängd olika former, storlekar och dofter. De är även otroligt snygga att ha på en hylla, ett bord eller i badrummet och ger en mysig och hemtrevlig stämning. Tänk dock på att aldrig lämna ett tänt ljus obevakat och se till att släcka alla ljus innan du går och lägger dig. 

Aroma Diffuser 

Ett alternativ till att inreda ditt hem med dofter är med hjälp av en Aroma Diffuser. Det är en liten maskin som blandar eteriska oljor med vanligt vatten. När detta blandas fylls sedan ditt hem med en ånga som doftar väldigt gott.  

Dessa går utmärkt att använda i alla olika typer av rum och med en Aroma Diffuser har du dessutom ett stort urval av dofter att välja mellan.  

En stor fördel är även att dessa eteriska oljorna gör mycket gott för din hälsa. Dessa maskiner kan bland annat höja luftfuktigheten i ditt hem och sedan hålla kvar den på en bra nivå. Det är även bra för dina möbler men även för ditt hår och din hud. De passar perfekt för dig som har en tendens att glömma släcka doftljus och är ute efter ett säkrare alternativ. 

Doftpinnar 

Doftpinnar är ett annat exempel av säkra dofter som även är supersmidiga att använda. Dessutom är de en mycket stilren inredningsdetalj för din hylla eller ditt avlastningsbord.  

För att få hemmet att börja dofta ljuvligt behöver du bara placera pinnarna i den tillhörande vätskan. Det finns väldigt många olika alternativ när det kommer till just dofter till doftpinnarna där du kan välja bland allt ifrån hallon, regn, citrusfrukter eller mer kryddiga dofter som trä och barr.  

Katalytisk doftlampa 

En doftlampa är ännu ett säkert alternativ för dig som inte vill använda dig av levande ljus. Med en doftlampa kommer fantastiska dofter sprida sig runt om hela hemmet, men de har ännu ett användningsområde som är mindre känt. 

De hjälper även till och avlägsnar illaluktande partiklar och bakterier som befinner sig i luften. För att använda doftlampan tänder du brännaren och blåser sedan ut den efter 2-3 minuter. Efter det kommer doften sprida sig runt om i hemmet! 

Förgyll ditt hem med olika dofter 

Med otroligt många alternativ av sätt att få ditt hem att lukta gott, kan du behöva lite inspiration på vägen. Här nedan listar vi därför flera olika sätt och dofter perfekta för ditt hem! 

Om du är ute efter en Aroma Diffuser så kan en Aroma Diffuser  vara någonting för dig. Just denna kommer i en mycket fin design, formad som ett ägg i en stilren vit färg. Den låter nästan ingenting och kan hjälpa dig koppla av på en helt ny nivå.  

Du sätter igång den med hjälp av ett eluttag och den stängs även automatiskt när allt vatten ångats bort. Denna Aroma Diffuser kan hålla igång i 5-8 timmar och är även utrustad med en LED-belysning som skiftar färg! 

En Crown klar doftlampa är ett perfekt alternativ för dig som är ute efter en katalytisk doftlampa. Förutom att sprida underbara dofter genom hemmet så är det även en mycket snygg inredningsdetalj. Denna doftlampa kommer rengöra luften i hemmet och på samma gång få det att lukta gott. Vid köp av denna får du dessutom med smarta tillbehör. 

Doftpinnar med doften av grapefrukt och mimosa är ännu ett utmärkt val för att få ditt hem att dofta gott. Med dessa doftpinnar kommer ditt hem få en känsla av sommar året om. Pinnarna i detta set är svarta tillsammans med en diskret rund glasflaska. De är en snygg inredningsdetalj och om du inte vill att doften ska ta över rummet så kan du minimera doften genom att endast placera ett fåtal pinnar i glasflaskan för mindre intensitet i doften. 

Lämna en kommentar