Homestyling inför försäljning – Så stylar du ditt hem när du ska sälja!

Homestyling inför försäljning av ditt hem är otroligt populärt och har många fördelar. Att fixa ordning i ditt hem inför en försäljning är exempelvis en viktig aspekt när du vill höja slutpriset på din bostad. Och med inte alltför stora medel så kan du lyfta ditt hem ordentligt för visningen och göra det mer tilltalande för ditt hems nästkommande ägare!

Att styla ditt hem, speciellt inför en visning, har förut varit någonting vi hyr in specialiserade företag för, men detta har börjat att ändras. Med några få smarta knep kan du istället styla ditt hem själv inför försäljning för att öka dina chanser till större vinst!

Ett bra välkomnande med en fin entré

Hemmets entré är det första som visningsgästerna möter, vilket är varför det är otroligt viktigt att ha en välkomnande start. Se till att hallen känns så ljus och luftig som möjligt, en hall ska aldrig kännas trång. Dubbelkolla också belysningen så att det inte är alldeles för mörkt när man kommer in eller att dina lampor lyser för starkt.

Ett välorganiserat kök

Köket är en plats i hemmet som ofta kan samla på sig mycket onödiga föremål och är någonting som därför bör städas upp inför en visning. Behåll endast det nödvändiga på dina bänkskivor och ta bort de köksredskap eller detaljer som inte lyfter ditt kök. Att exempelvis köpa in lite färska kryddor kan vara en bra idé, då får du även in lite färg och liv till köket.

Gör sovrummen mysiga

Se till att göra sovrummet mysigt och varmt. Om du har flera sovrum så kan du inreda dem i lite olika stilar så att visningsgästerna kan se potentialen för varje enskilt sovrum.

Det som du bör tänka på, oavsett vilken stil på sovrummen på är att inte spara på textilerna – ta fram kuddar, fluffiga filtar eller varför inte en fin pläd? På sängbordet kan vi rekommendera att ställa en växt, någon bok och eller ett doftljus!

Ett ljust och fräscht badrum

Att ha ett ljust och luftigt badrum är någonting som alltid uppskattas och är därför bra att lägga extra vikt på vid en visning. Se till att handdukarna är ljusa och att handfatet är utsmyckat med en extra fin tvål och tillhörande handkräm. Om du har plats för doftpinnar så är detta också en inredningsdetalj vi kan rekommendera att ställa ut för en fräsch och lyxig känsla!

Gör hemmet rymligt men mysigt

Att göra ditt hem rymligt, oavsett vilket av rummen som du stylar, är viktigt då du inte vill att gästerna ska känna att det är trångt i ditt hem. Detta gäller oavsett om du har en enrummare eller femrummare, det mesta hänger på hur du placerar dina möbler.

Att göra det rymligt ska samtidigt inte ta bort mys-känslan, en känsla du vill framkalla för att det ska kännas välkomnande. Det är en fin balans som du måste hitta, men en stor hjälp är att blanda olika textilier i jordnära färger.

Tänk igenom belysningen

Om du känner att du har för lite naturligt ljus i hemmet, samtidigt som du inte vill behöva ha starka taklampor tända under visningen så kan du istället satsa på mindre ljuskällor såsom ljusslingor. Detta ger även en mer hemtrevlig stämning. Se till att ljuset passar rätt rum, där vi rekommenderar att ha ett vitare ljus i badrummet medan du i vardagsrummet satsar på lite gulare toner.

Rensa bort det som är för personligt

Ditt hem ska kännas just som det – ett hem utan att det för den delen ska bli för personligt. Vi rekommenderar därför att rensa bort sådant som är för personligt såsom personliga fotografier. Detta för att visningsgästerna själva ska kunna bilda en uppfattning om deras framtida hem och se sig själva där, utan att se personliga föremål från dig och ditt liv.

Lycka till inför din egen hemstyling!

Lämna en kommentar