Hemma mys med korsord och webbkryss

För att du inte ska fastna för länge på olika klurigheter i korsord så sammanställer vi lite olika tips och tricks här för att du ska komma vidare. Om lösandet går snabbt kan du ju ägna mer tid åt våra artiklar och din egen inredning!

Webbkryss korsord - pieherde

Pieherde vad menas?

Om vi delar på ordet så är pie – paj och herde kan vara Shepherd, då skulle det alltså vara Shepherds pie, vilket skulle kunna ta oss till fåraherde eller bara herde eller böjningar där av.

Webbkryss korsord - De lever ej fossilfritt

De lever ej fossilfritt

Fossiler är organiskt material som har bevarats i jorden och kan innefatta både olja och naturgas samt skelett efter utdöda djurarter. Paleontologer är den yrkesgrupp som studerar och jobbar med fossilerna.

Webbkryss korsord - Man med kurva

Man med kurva

Johan Carl Friedrich Gauss var en tysk matematiker som gjorde viktiga bidrag till den moderna matematiken, framförallt inom statistik och sannolikhetsläran. Han var en av de första som beskrev normalfördelningen, en kurva som visar hur ett utfall kan förväntas ske i normalfallet.

Webbkryss korsord - Orgel

Orgel

Orgeln är ett mycket gammalt instrument som ofta förknippas med kyrkan, men faktiskt finns det sedan flera hundra år före Jesus födelse. De första orglarna var vattendrivna och manuellt pumpade. Orgel är känt både som organ på grekiska och engelska, och den som spelar orgel kallas på svenska för en organist snarare än orgelspelare, så organ eller organist skulle vara rätt svar.

Det gör vinterfiskare

För att pimpla måste vinterfiskaren borra för att komma igenom isen.

En hjälte med skepp

Efterfrågar ditt korsord en hjälte med skepp? Då kan något av detta passa in: Jason, en välkänd hjälte i den grekiska mytologin, ledde en grupp argonauter ombord på skeppet Argo och räddade tillsammans med dem Medea.

Lämna en kommentar