Fördelarna med en airfryer!

Att en airfryer blir ett allt mer vanligt tillskott i svenska hem är verkligen ingen underdrift. Förutom att airfryern var årets julklapp för några år sedan har populariteten för denna smarta köksmaskin fortsatt att öka och vi förstår varför! Fördelarna med en airfryer är nämligen många och utöver att det är ett modernare sätt att laga mat på, så kan det också hjälpa dig att äta nyttigare.

I denna artikel listar vi fördelarna med att investera i en airfryer, vad du ska tänka på under köpet och även lite populära tillbehör som du kan tillaga snabbt och smidigt i denna köksmaskin mitt i köket!

Varför ska man investera i en airfryer?

Så varför är airfryern så populär? Anledningen till att många väljer att köpa en airfryer är av hälsoskäl. En airfryer tillagar nämligen råvarorna som du placerar däri med hjälp av varmluft. Detta innebär att det inte krävs någon olja eller smör för att fritera potatis, tofu eller kyckling i airfryerns behållare.

Om du annars är en hängiven köpare av friterad utemat, så kommer du att kunna tillaga dina favoriträtter hemma på ett mer hälsosamt sätt. Dessutom kommer smaken att förhöjas och ger ingredienserna en härligt krispig yta. Detta gör airfryern väldigt multifunktionell och kan användas på mängder av sätt. Perfekt både för dig som gillar kött, fisk eller vegetariska rätter.

Vad ska man tänka på vid köp av airfryer?

Valen på marknaden fylls ständigt på och valmöjligheterna är många och detta kan göra det lite svårt som konsument att veta vilken man bör välja. Dessa punkter tycker vi du ska ha lite extra i åtanke, för att kunna göra ett bra val för dig och ditt hem!

Kapaciteten

För att modellen ska vara anpassad för din familj är det framförallt airfryerns kapacitet som du bör kika på. Så hur många portioner ska airfryern kunna tillaga samtidigt och hur mycket utrymme har du att undvara i köket. En större modell som rymmer några kilo, kommer att ge dig fler valmöjligheter men kan också vara något knepigare att förvara.

Antal program

Vad som framförallt skiljer olika modeller från varandra är vilka typer av program som de har utrustats med. Vilken styrka ska maskinen ha och vill du även kunna anpassa temperatur och tidslängd på egen hand? Detta är värt att ha i åtanke om du vill ha en mer multifunktionell airfryer som är skräddarsydd för dig.

Enkel att rengöra

Detta är en punkt som egentligen gäller samtliga köksmaskiner på marknaden. För att du faktiskt ska finna maskinen praktisk att använda, så bör den vara enkel att rengöra. Med en airfryer kommer du visserligen inte addera några oljor, men det kan trots allt fastna matrester inuti maskinen som du enkelt vill kunna diska ur efter användning.

Vilken airfryer kommer vara det bästa valet för dig? Ta några minuter på att fundera vad du letar efter och sedan kan du börja jämföra marknaden efter det som du letar efter!

Liknande inlägg

Airfyer test