Så underhåller du din pool

Inlägget görs i samarbete med Poolgiganten

En pool i trädgården är såklart en liten lyx som inte särskilt många har och känslan av att kunna ta sig ett dopp när som helst slår det mesta. Men poolen kommer snabbt bli ganska ofräsch och inte så hygienisk att bada i om du inte underhåller den på rätt sätt. En välmående pool handlar om så mycket mer än att köpa rätt pool för din trädgård eller källare om du vill ha den inomhus i istället.

I denna artikel hjälper dig att få ut mer av din pool, så att du kan bjuda in dina nära och kära när vädret tillåter och ni kan ta er ett dopp tillsammans. Men du kan dessutom använda poolen maximalt och därmed få mer för dina pengar. Att bygga pool är ju trots allt en ganska kostsam historia.

Vad ska man tänka på?

Det är flera saker som du bör ha i åtanke och kontrollera för att poolen ska må bra och vattnet ska vara säkert att bada i. Framförallt är det PH-värdet som är viktigt att du har koll på och att du rengör poolen med jämna mellanrum. Du behöver även skydda vattnet från löv och annat skräp och dessutom se till att du även använder poolen på rätt sätt.

Vilket PH-värde ska vattnet ha i en pool?

Att kontrollera PH-värdet i vattnet är A och O för en välmående pool. Ett för högt eller lågt värde kan nämligen resultera i att det bildas bakterier i vattnet, vilket du såklart vill undvika i största möjliga mån. Målet är att ha ett neutralt värde i vattnet, där ett PH-värde på mellan 7,2 till 7,6 är mer optimalt.

Men hur balanserar man då ut vatten som har ett felaktigt PH-värde? Detta kan enkelt göras med antingen medel som höjer eller sänker värdet. Det går att köpa i många byggbutiker eller poolinriktade butiker online.

Hur ofta ska man rengöra poolen?

Men det är inte bara vattnets PH-värde som du bör kontrollera. Att du också rengör poolen med jämna mellanrum gör att du kan känna dig bekväm att bada och bjuda över dina gäster. Så hur rengör man en pool, vad bör man köpa in och hur ofta ska en pool rengöras?

Att investera i ett poolskydd eller tak kommer att minska rengöring av poolen drastiskt och du slipper det dagliga bestyret med att rensa ut löv och annat skräp från vattnet. Däremot bör du rengöra filtret varje vecka, avlägsna kalk och generellt underhålla poolen. Investera i en poolrengörare och poolhåv så att du kan få bort att oönskat skräp i vattnet.

Använd en poolvärmare

Men med ett väder i Sverige som ger ett begränsat antal varma dagar under året så kan det ibland kännas tröstlöst att ha en pool hemma. Men med en poolvärmare kan du öka antalet dagar som du kan använda poolen är detta är även perfekt om du har en pool inomhus.

En poolvärmare kommer att värma upp poolvattnet med hjälp av elektricitet, så att du kan bada i en mer behaglig temperatur.

Om du följer dessa råd så kommer du att kunna bada i rent och fräscht vatten varje gång. Detta kommer i sin tur innebära att du faktiskt använder poolen oftare!

Lämna en kommentar