Renovera ditt hem!

Inlägget presenteras i samarbete med Vepax

Oavsett om du äger en lägenhet eller hus så är det alltid lite trevligt att renovera i hemmet med jämna mellanrum. Detta för att skapa ett gemytligt helhetsintryck, göra så du trivs, men också göra hemmet skräddarsytt för just dig och din familj.

Men att hyra in byggare eller en renoveringsfirma kan bli ganska kostsamt så att genomföra större delen av renoveringen på egen hand är helt klart en fördel. Även många arbeten som kanske ses som ganska stora renoveringsprojekt är väldigt enkla att göra på egen hand. Vi listar några projekt som du kan ta dig an och som inte kräver varken mycket kunskap eller verktyg.

Vilka verktyg behöver man köpa?

För att du ska kunna utföra de flesta bestyren på egen hand så är det viktigt att du har rätt verktyg hemma. Ett grundkit med de verktyg som du kommer att behöva är nödvändigt för alla hemmafixare. Men vad då bör då verktygslådan innehålla?

Beroende på hur ditt hem ser ut så är det viktigt att basera valet på just detta, även för de olika projekt som du har tänkt påbörja. Du kan kika på Vepax verktyg för lite inspiration, men vi tycker en hammare, såg, borrmaskin och skruvdragare är någonting som de flesta bör ha hemma. Dessa verktyg är perfekta även när man behöver hänga upp dekorationer på väggarna eller fästa en hylla.

Måla om i hemmet

Med en pensel och en passande färg kan du förändra ett helt rum. Förutom tid så är det heller inte ett särskilt kostsamt projekt, där du också kan välja en nyans som faller dig i smaken. Om du är en väldigt trendmedveten själ så kan du även välja en vägg i hemmet och måla om endast denna i en liten piffigare färg som är på modet.

När du målar om så är det viktigt att du säkerställer att väggen är jämn, att du spacklar för hål och sprickor för att resultatet ska bli bättre och även att du väljer en bra färg som är täckande. Du kommer i de flesta fall att behöva måla några lager.

Lacka om golven

Trägolv är alltid väldigt trendigt i svenska hem, men det är inte alltid som golven får den kärlek som behövs för att framstå i sina bästa dagar. Däremot är det inte särskilt svårt att lacka om golven för att de ska bli mer jämna och blanka.

Hos en verktygshandlare kan du oftast låna en golvslip så att du slipper lägga massor av tid på att slipa hela trägolvet för hand. Efter att tidigare beläggning har avlägsnats så är det bara att börja lacka in golvet.

Vad som är viktigt att tänka på är att det är viktigt att golvet verkligen får torka innan man börjar möblera. Annars kan det orsaka skador på golvet, framförallt om du har tyngre möbler hemma.

Så vad bli ditt nästa renoveringsprojekt i hemmet?

Lämna en kommentar