Planering inför flytt – för en smartare och smidigare flyttdag!

Inför en flytt har du en hel del du behöver att planera och tänka på för att flytten ska gå så smidigt till som möjligt. Detta innebär allt ifrån packning, städning till själva flyttdagen när alla dina tillbehörigheter flyttas. Men vad bör du ha i åtanke inför en flytt och hur gör du för att planeringen flyter på utan problem?

Börja planera i tid

Att flytta är någonting som tar tid. För att du inte ska behöva stressa med de olika momenten i sista minut så är det en god idé att börja en god tid innan själva flyttdagen för att kunna bocka av de delar av din flytt som du kan ta tag i långt innan. Tänk på att hela ditt hem ska kunna få plats i kartonger så här gäller det att först räkna ut hur många kartonger du kommer behöva för att få med dig allt.

Att ta dig tiden att rensa bland kläder, gamla saker, källare eller förråd kan ta många timmar och ju tidigare du får en bättre överblick över vad du ska ta med dig till ditt nya hem, desto bättre.

Du kommer även behöva kontakta olika myndigheter och företag för att adressändra, ordna med flyttstädning och packa upp för att känna dig som hemma i ditt bya boende. Det är helt enkelt många steg att ta tag i inför din flytt. Genom att ta saker i tur och ordning och använda dig av en checklista kommer din flytt gå mycket smidigare till.

Anlita flyttfirma i tid

Få personer flyttar helt på egen hand. Många väljer att i någon mån anlita en flyttfirma för större möbler eller boka flyttbil för att få plats med mer möbler under en och samma körning. Det är visserligen dyrare att anlita en flyttfirma än att flytta på egen hand, men flyttfirmor har god erfarenhet av exakt vad som krävs för att förflytta större möbler utan att riskera att de går sönder. De brukar dessutom även ha flyttkartonger till uthyrning ifall dina egna inte räcker till.

Jämför olika flyttfirmor och kolla upp deras referenser innan du bokar för att se att andra varit nöjda med deras tjänster. Meddela alltid vad för möbler som ska flyttas för att inte drabbas av en överraskning när fakturan kommer, då en del stora, tunga möbler kan kosta mer att förflytta.

Planera in flyttstädning

Flyttstädning är en av de viktigaste delarna vid en flytt och här räcker det inte med en vanlig städning, utan du behöver göra en ordentlig grundstädning så pass noggrannt att de nya hyresgästerna eller husägarna kan flytta in direkt utan att behöva städa själva. Det är därför en god idé att få hjälp med din städning istället för att göra jobbet själv.

Genom att anlita en städfirma har du en hel del olika städtjänster du kan ta del av för att vara säker på att alla vitvaror, golv, lister och fönster blir skinande rena. I större städer har du dessutom fler alternativ för städfirma Göteborg, Stockholm eller Malmö. Jämför olika städfirmor och vad de kan erbjuda i god tid innan flytt för att du ska kunna göra ett bättre val.

Rensa ordentligt och packa smart innan flytt

Att rensa ut gamla kläder, föremål och annat du samlat på dig genom åren är ett effektivt sätt att få en bättre överblick över dina saker, samt kunna bli av med en hel del innan din flytt. Dela upp dina föremål i fyra olika högar för spara, skänka, slänga och sälja för att på ett mer organiserat sätt kunna se över vad du egentligen behöver och vad du vill bli av med.

När det är dags att packa inför flytten kan du med fördel börja med att packa ned kläder och föremål du inte behöver i närtid. Markera även alla kartonger med vad de innehåller så du snabbare kan hitta alla dina saker när du väl packar upp i ditt nya hem.

Lämna en kommentar