Inredning med mer personlighet

Inlägget görs i samarbete med Nordiskarum

Möbler och inredning i hemmet har faktiskt mer betydelse i vårt liv än du kanske tror. Dels representerar inredningen du väljer din personlighet väldigt mycket, men rätt inredning kommer också att påverka känslan du får när du befinner dig i det specifika rummet och dess karaktär.

I ditt hem vill du känna dig riktigt hemma och att du gör ett personligt val av möbler som passar både din livsstil, familjesituation och att den även fyller en praktisk funktion är några saker som är A och O för att du verkligen ska trivas att vara hemma.

Men vad ska man tänka på när man väljer inredning och är det viktigt att man följer rådande strender?

Trenderna påverkar utbudet

Om du väljer att köpa inredning eller möbler hos Nordiskarum eller annan vald butik, så kommer det utbud som de erbjuder dig till stor del vara baserat på vilka trender som råder. Detta kan alltså vara allt från val av färgnyanser, till mönster och olika typer av dekorationer. Det är därför väldigt enkelt att följa med i rådande trender utan att man egentligen behöver göra särskilt stora ansträngningar.

Men att besöka en inredningsbutik är inte det enda sättet att få fint i hemmet på. Om du vill få in mer personlighet eller vill ha en färgskala i hemmet som inte är på tapeten, så kan du också fokusera på att köpa saker second hand. Fördelen med detta är att du kan återanvända saker som annars skulle ha slängts och spara pengar på köpet.

Vad ska man tänka på vid köp av inredning?

Är du redo att förvandla ditt hem och få det skräddarsytt efter just dig? Då är det framförallt några saker som du ska ha i åtanke.

Ha en neutral bas

Det kan verka lockande att få in så mycket färg som det bara går, men nackdelen med detta är att hemmet kan kännas ganska rörigt och påverkar rummets karaktär. Vi rekommenderar därför att du håller väggar, golv och tak i en mer neutral färg och att du istället lägger ner lite mer krut på att piffa upp rummet med en färgglad soffa eller passande kuddar som ger rummet lite mer liv.

Fördelen med att hålla basen neutral i rummet är också att det kommer vara enklare att anpassa hemmet efter trender eller ditt humör, vilket kommer att spara dig pengar i det långa loppet. Med en neutral bas kan du ändra dina möbler och förändra interiören mer frekvent om du har ett intresse av detta.

Spara pengar

Om du älskar att ändra om din möblering och dekorering i hemmet, men samtidigt har en budget att hålla dig till så är det framförallt några saker du kan göra. Byt prylar med dina vänner, hitta en bra hemsida för begagnad inredning online som du kan använda, eller börja besöka loppis mer frekvent för att hitta fynd som kan få nytt liv i ditt hem.

Inredning är en stor del i vårt liv, så lägg ner lite mer hjärta och själ på att välja rätt saker och du kommer få ett hem som du trivs bättre i!

Lämna en kommentar