Höj- och sänkbara skrivbord

Inlägget görs i samarbete med BBS möbler

Med ett höj- och sänkbart bord på jobbet kan du anpassa bordets höjd utefter dina behov för att kunna få en perfekt arbetsställning. Det är en bra investering som erbjuder dig många möjligheter. Om du har mycket spring i benen kan du höja bordet i en god höjd så du kan stå upp och jobba!

Om du letat efter ett höj- och sänkbart skrivbord men inte riktigt vet vad du ska köpa, så ger vi dig en liten snabb guide till vad du bör tänka på innan köp!

Fördelar med ett höj- och sänkbart skrivbord

Att sitta stilla under längre perioder är inte bra för din kropp. Vi behöver aktiveras för att kunna må bra och ett höj- och sänkbart skrivbord är en bra idé på hur du kan göra det. Det finns många fördelar med att kunna stå upp och jobba, här nedan listar vi några.

  • Du får en bättre blodcirkulation eftersom du aktiverar dina muskler oftare.
  • Du ökar fettförbränningen eftersom du rör på kroppen mer.
  • Ger en förbättrad kroppshållning då du kan stå upp och arbeta. Det är mer naturligt än att vara stillasittande.
  • En hälsosammare arbetsdag som kan förlänga ditt liv. Det finns många studier som visar att dina blodsockernivåer samt hjärthälsa kan påverkas på ett bra sätt när du står upp och arbetar.
  • Det kan reducera ryggsmärta. Om du lider av smärta i ländryggen eller har problem med värk och stelhet i nacken och axlarna kan det vara lindrande att stå upp och jobba.

Elektriskt skrivbord eller skrivbord med vev?

Om du är på jakt efter ett höj- och sänkbart skrivbord så kan du välja mellan olika alternativ, ett elektriskt eller ett med en vev. Fördelen med ett elektriskt skrivbord är att det går mycket snabbare för dig att kunna ställa in den önskade höjden.

Det tar längre tid att veva upp bordet i höjden du önskar och det är någonting att ha i åtanke, då priserna inte skiljer sig mycket när de kommer till de båda alternativen.

En annan fördel med ett elektriskt skrivbord är att du kan ställa in vissa nivåer i minnet så du slipper göra det manuellt varje gång. Det är väldigt smidigt, speciellt om ni är många som använder samma bord. På så sätt kan du enkelt få din inställning med ett enda knapptryck.

En fördel med ett skrivbord med vev är att du inte behöver tänka på om det finns ett tillgängligt eluttag i närheten där bordet ska stå. Skrivbord med vev är därför även billigare i drift och ett manuellt bord som du kan hantera själv efter behov. Elektriska skrivbord drar dock inte särskilt mycket ström ifall detta är ett alternativ du föredrar och de flesta bord har även en energisparande funktion som gör att de inte drar onödig ström när de inte används.

Lämna en kommentar